ΠεριοχήKαλωσορίσατε στην Λευκάδα, το μοναδικό νησί του Ιονίου Πελάγους που συνδέεται οδικώς με την  υπόλοιπη Ελλάδα διαμέσου πλωτής γέφυρας συνεχούς ροής και δωρεάν διέλευσης.Βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά και πολύ κοντά στη νοτιοδυτική πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας από την οποία την χωρίζει μια λίμνοθάλασσα. Η Λευκάδα έχει θαυμάσιες παραλίες, απαράμιλλης ομορφιάς που είναι δημοφιλείς παγκοσμίως.Η ξενάγηση στο νησί ξεκινάει από την πόλη της Λευκάδας που απέχει 385χλμ από την Αθήνα, 420χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 18 χλμ από το αεροδρόμιο του Ακτίου.

 

brΟι Egremni Villas βρίσκονται στο νότιο άκρο του νησιού, ανάμεσα από τις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γυαλού, απο τις οποίες απέχει μόλις 3 και 5 λεπτά αντίστοιχα. Το Πόρτο Κατσίκι, μία από τις διασημότερες παραλίες της Μεσογείου, βρίσκεται στα 10 λεπτά, η Βασιλική, ιδανική για windsurf, στα 20 λεπτά και η παραλία του Καθίσματος στα 25 λεπτά. Η πόλη της Λευκάδας, πρωτεύουσα του νησιού, απέχει 35 χλμ.

Η  δυτική πλευρά της Λευκάδας μοιάζει να είναι παραδομένη στην απέραντη καταγάλανη θάλασσα  του Ιονίου και στον ανοικτό ορίζοντα. Εδώ  τα υπόγεια θαλάσσια ρεύματα  και η άμμος  ανοικτής θαλάσσης  δημιούργησαν κατάλευκες ατελείωτες παραλίες  κατά μήκος όλης της δυτικής  ακτής.  Οι παραλίες αυτές σε σημεία τέμνονται από απότομους και επιβλητικούς βράχους.  Οι  πλαγιές των βουνών που είναι καταπράσινες από πεύκα,  κυπαρίσσια, ελιές και θάμνους,  έρχονται σε αντίθεση με τις  λευκές αμμουδιές. Σε μερικά σημεία τα πεύκα φθάνουν  κυριολεκτικά μέχρι την αμμουδιά. Εδώ ο ήλιος δύει μέσα στη θάλασσα. Το ηλιοβασίλεμα της  Λευκάδας είναι από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας. Την ώρα της δύσης οι λευκές  παραλίες βάφονται με χιλιάδες χρώματα . Είναι απερίγραπτη η αίσθηση  να κολυμπάει κανείς στη θάλασσα την ώρα που ο ήλιος βυθίζεται μέσα σ’ αυτήν.

 

sun

 

Ο φυσιολάτρης το καλοκαίρι έρχεται στη Λευκάδα, για να κολυμπάει και να χαρεί την ελευθερία  του ήλιου και της θάλασσας στις αμμουδιές, της νοτιοδυτικής Λευκάδας που έχουν στην  Μεσόγειο τα πρωτεία, στους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι. Στους Εγκρεμνούς θα χρειαστεί  να κατεβείτε 200 περίπου σκαλοπάτια. Κατάλευκη είναι η άμμος, κατάλευκα και τα λεία βράχια, λευκός ο αφρός των κυμάτων και τουρκουάζ η θάλασσα. Απόλυτη αίσθηση ελευθερίας μέσα στην  απόλυτη ομορφιά.

 

ps

 

Στο βάθος μέσα στη ζέστη και την υγρασία της καλοκαιρινής μέρας ξεχωρίζει  θολά το Πόρτο Κατσίκι, μια κατάκρυμνη ακτή παλαιοντολογικής πιθανόν εποχής, μεγαλοπρεπών, υπόλευκων και κάθετων βράχων που σχηματίζουν ένα κοίλωμα. Εδώ η θάλασσα εναπόθεσε με  μαεστρία και φροντίδα την σπάνια λευκή της άμμο. Η αμμουδιά με τους βράχους ολόγυρα είναι εξωπραγματική μέσα στο συναρπαστικό και επιβλητικό τοπίο. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πόρτο  Κατσίκι για τρεις συνεχείς φορές αναδείχθηκε η πιο ωραία και η πιο καθαρή παραλία της Μεσογείου.

 

gaΤο ακρωτήριο Λευκάτας
Το ακρωτήρι Λευκάτας βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού, εκεί όπου κατά την  αρχαιότητα υπήρχε ιερό του Απόλλωνα .Ονομάζεται και Κάβος της Κυράς (ή της Νηράς). Εδώ    σύμφωνα με την παράδοση, αυτοκτόνησε η Σαπφώ (αρχαία λυρική ποιήτρια από την Λέσβο) όταν ο   νεαρός Φαέθοντας αρνήθηκε τον έρωτα της. Ο φάρος   ξεκίνησε να λειτουργεί το 1890 με   πετρέλαιο. Κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παρέμεινε σβηστός και λειτούργησε ξανά το 1945 και πάλι με πετρέλαιο. Το 1950 καταστράφηκε από σεισμό και λειτούργησε προσωρινά ως αυτόματος  πυρσός ασετιλίνης μέχρι το 1956 οπότε και επισκευάστηκε. Το 1986 αντικαταστάθηκαν τα  μηχανήματα πετρελαίου και ξεκίνησε να λειτουργεί πλέον με ηλεκτρικό ρεύμα.
    

 ak

 

Προσφορές - Κρατήσεις
Δείτε τις προσφορές μας και επωφεληθείτε από αυτές κάνοντας εύκολα και απλά την κράτησή σας


Egremni Villas, Athani Lefkada,
tel.: (+30) 69 45 262 123 ,
email: info@egremnivillas.gr